Bemutatkozás
Aktuális
Pályázatok
Események
KHJ
Kapcsolat
2018Továbbra is támogatásunkkal üzemelt
a Szent János Kórház Budai Gyermekkórház telephelyén a Sensolite egésztest polarizáltfény terápiás készülék, melyet a gyermekek ingyenesen vehetnek igénybe.A Hankook Tire Magyarország Kft pályázatán 4 db téli gumit nyertünk, melyet a kórház gyermekellátásában részt vevő gépkocsira szereltünk.


Célzott támogatásból a Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztály részére köhögtető gépet vásároltunk, mely a súlyos izombeteg gyermekek számára létfontosságú abban, hogy a légúti fertőzéseket elkerüljék, a gyenge légzőizom munka miatt felszaporodott légúti váladékot el tudják távolítani.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán nyert összegből a magyar anyanyelvű kárpátaljai cukorbeteg gyermekek és szüleik részére több napos szakmai oktatást támogattunk.


A gyermekellátásban dolgozó dietetikusok munkájának pontosabbá, gyorsabbá tételéhez Nutricomp számítógépes programot vásároltunk, mellyel a diétás napló feldolgozása történik olyan gyermekeknél, akik valamilyen diétára szorulnak.


Befejeződött a Gyermekosztályon a PIC Stream project: A Gyermekosztály Koraszülött részlegén a hosszú ideig kórházi kezelésre szoruló kisbabákat webkamerán keresztül nézhetik az otthoni családtagok.

Ezzel egyidőben átadásra került a Babamentő inkubátor is, ahol olyan újszülötteket helyezhet el az édesanya, akik felnevelését a család nem tudja vállalni.A Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztály felújításához
célzott adományokból tudtunk hozzájárulni.A Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztály részére sikeresen pályáztunk MOTOMED járásjavító készülékre az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA-E-18-0002) pályázatán. Az ünnepélyes átadón Varga Mihály pénzügyminiszter, Soltész Miklós államtitkár, Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő vett részt.
A Szent János Kórház Gyermekosztályán 2018.12.06-án került átadásra az Aprónép Alapítvány számára a Rotary Club Sasad kezdeményezésére elindított gyűjtésből megvalósuló
Alváslabor.


Magánszemélyek és cégek adományából idén is eljutottak a Szent János Kórházban gondozott cukorbeteg gyermekek a DiaEuro futsal Európa bajnokságára

Utunk alapvető célja az volt, hogy a DiaEuro futsal Európa bajnokságon a magyar válogatott hivatalos szurkolói csapataként vegyünk részt.
A tábor ideje alatt jobban megismertük a gyermekek anyagcserehelyzetét, pontos információkat kaptunk a beállításról. A kilengéseket, a tévinformációkat következetesen átbeszéltük, felhívtuk a krízishelyzetek veszélyeire a figyelmet, továbbá modelleztük, hogy miként is lehet ezeket kivédeni.
Nemzetközi táborunk elengedhetetlen részeit alkották:A meccsek között meglátogattuk az óvárost, a Pozsonyi várat. Megnéztük a "Jó Pásztorhoz címzett ház"- óra múzeumot is. Voltunk az UFO-toronyban, hajókáztunk, vasutaztunk, és még sok más hasonló kis színes program tette érdekessé ott tartózkodásunkat.Ellátogattunk a Kalász községben található Kreatív - Szociális Szolgáltatások Intézményébe is. Ebben a megyei fenntartású intézményben szellemi és testi fogyatékos felnőttek és gyerekek laknak. Ajándékokat vittünk nekik, ők pedig ebédre láttak vendégül bennünket - megható és szívszorító percek voltak ezek.
Kapcsolódó tevékenységek:

Immár negyedik éve szurkolunk a helyszínen a magyar foci válogatottnak, amely kitartó, sportszerű játékával idén is jelentősen hozzájárult a Dia Euro futsal Európa bajnokság magas színvonalához. Szakmailag és emberileg is tartalmas napokat töltöttünk Pozsonyban, de a kirándulás igazi nyertesei a gyerekek, akik szép emlékekkel és új diabetes ismeretekkel tértek haza.

Pész Andrásné, diabetes szakápoló, vezető asszisztens
2017

2017 január 1-től december 5-ig az Aprónép Alapítványon keresztül a Gyermekpszichiátriai Rehabilitációs Osztály számára érkezett pénz:

Szülői adomány: 120 000 Ft
Open Kft:1%: 100 000 Ft
Hídépítő kft: 500 000 Ft
ShiwaForce.com Zrt : 500 000 Ft
Összesen: 1 220 000 Ft

Ezekből az adományokból fedeztük:


Pszichológusok szobáinak felújítása, gyermekbarátabbá tétele, ideális vizsgálati és terápiás helyszínek kialakítása: Padlóburkolás, festés, praktikus, gyermekbarát bútorok
Eszközök a terápiás foglalkozások megfelelő színvonalú megtartásához: Művészetterápiás eszközök, fiatalokkal való kézműves foglalkozás eszközei
Foglalkozások, terápiák megvalósítása: Külsős kórház pedagógussal történő foglalkozás havi rendszerességgel, kutyaterápia heti rendszerességgel, jógafoglalkozás heti rendszerességgel
Tematikus nyári, terápiás táborok szervezése: külső programtartók díja (mozgásterapeuták, aquafitness foglalkozás), külső programok belépői (Pál-völgyi barlang, múzeumok)

Az osztályon tartózkodó fiatalok számára a bent tartózkodás körülményeinek javítása: vízvezeték szerelés, párakapu a kertbenCukorbeteg gyermekek nyári táboroztatása

Néhány hálás sorban szeretném az Aprónép Alapítványnak megköszönni, hogy adományával hozzájárult a Szent János Kórház diabeteses gyermekeinek idei romániai táborozáshoz. A diabeteses tábor résztvevői 2017. július 17.és július 23. között a román fővárosban tekinthették meg a Futsal Európa-bajnokságot, ami a diabeteses betegek futbal bajnioksága. A magyar csapat kiváló játékot nyújtott, a szurkolók kitartó buzdítása a dobogó második fokára segítette fel csapatunkat.Komoly figyelmet fordítottunk a szakmai feladatokra, mértük a gyerekek vércukrát, elemeztük az eredményeket, és megszívlelendő dietetikai és életmódi tanácsokkal láttuk el a gyerekeket. Persze a jelentős diabetológiai feladatok mellett tartalmas szabadidős és nívós kulturális programokat is sikerült belesűrítenünk a kirándulásba. Meglátogattuk Böjte Csaba dévai szeretetotthonát, az ott lakó gyerekek boldogan, megszeppenve fogadták cipősdobozokba csomagolt ajándékainkat. Többek között eljutottunk a helyi Falumúzeumba, voltunk a román Parlamentben, megtekintettük a Drakula várat és ellátogattunk a néhai diktátor, Nicola Ceausescu otthonába is. Úgy gondolom, hogy minden résztvevő számára hasznos volt ez a tábor, a fizikai, a szellemi és a szakmai töltekezés egy hete, amihez a hátteret jelentős mértékben a nagyvonalú támogatásuk teremtette meg!

Pész Andrásné
főnővér


Célzott támogatással megújítottuk a Budai Gyermekkórház telephely Diabetológiai Szakrendelőjét, ahol az ország második Gyermek Neuropátia Szűrőcentruma került.
2016

ÉLETMENTŐ AJÁNDÉK A KORASZÜLÖTTOSZTÁLYNAK

Példaértékű kezdeményezés eredményeképpen 3 db életmentő monitort kapott karácsonyra
a Szent János Kórház koraszülöttosztálya.


Ajándékozással ünnepelte meg alapítása 10 éves évfordulóját egy hazai bioszolárium hálózat: adományozási kampányt kezdeményezett vendégei körében. A fél éven át tartó kampány olyan jól sikerült, hogy a kezdeti elképzeléssel ellentétben nem egy, hanem három életmentő koraszülött-monitorhoz juthattak a Szent János Kórház apró ápoltjai.
Az osztályon évente csaknem 250 koraszülött gyermeket ápolnak. A nagyobb életesélyt garantáló készülékek a nyugalmat és a biztonságot jelentik nekik a korszülést követő labilis állapotban.
A koraszülöttek életjeleit figyelő korszerű berendezéseket Dr. Madarasi Anna, a kórház koraszülött és csecsemőosztályának vezető forvosa vette át december második hetében.


MOL pályázat 1,5 M Ft. A Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai rehabilitációs Osztályon művészetterápiás foglalkozások megszervezése.
A II. Kerület Önkormányzat támogatásával
- A Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztályán WISCIV Tesztkészlet
(50 fő kiértékeléséhez elegendő Válaszfüzettel és Vizsgálati űrlappal, magyar nyelvű kézikönyvekkel, kiértékelő sablonokkal, és Mozaik kockákkal) 285.600Ft
Felhasználás: Az egyetlen magyar viszonyokra sztenderdizált, széleskörűen használt, jelenleg elfogadott pszichometrikus IQ teszt, mely a speciális szükségletű személyek diagnosztikáját és a további fejlesztési irányok kijelölését segíti.
- Fejlesztő eszközök 200 000 forint értékben a Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályra
A 12. Kerületi Önkormányzat támogatásával infúziós pumpa a Gyermekosztályra.A Gyermekosztály orvosai nyáron kifestették az osztály kórtermeit. Ehhez az alapítvány vásárolta a festéket.
Számos cég támogatásával az alapítványon keresztül finanszíroztuk a János Kórházban gondozott cukorbeteg gyermekek kirándulását Szarajevoba, ahol a 2016. évi Kontrasztanyagot vásároltunk a kórház gyermekellátása számára, amivel sugárterhelés nélkül vizsgálhatók a vesebeteg gyermekek.
Kórszerű gyermekszemészeti vizsgáló eszközt (Pulsoptix) vásároltunk a Gyermekszemészeti Szakrendelésünk részére.A fájdalommentes bőrgyógyászati beavatkozásokat segítettük speciális gázpalack vásárlásával.2015

Az alapítvány ingyenes wifi hálózatot épített ki a Szent János Kórház Gyermekosztályán. Így a bentfekvő gyermekek és szüleik zökkenőmentesen, folyamatosan kapcsolatot tudnak tartani az otthon maradottakkal.A Gyermekgyógyászati Rehabilitációs és a Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztályon hetente 1 terápiás kutyafoglalkozásokat finanszíroz az alapítvány.2014A 2014-es Paraszupersztár egyik győztese HARZA MÁRK (12 éves) mesemondó.
Az Alapítvány 40 000 forinttal járul hozzá Márk tanulásához.A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a zsűri elnöke Monstart Sarolta tájfutó világbajnok volt.A Duma Színház 2014. december 14-i előadásának bevételét felajánlotta az Aprónép Alapítványnak a Szent János Kórházban kialakításra kerülő Csecsemő-és gyermek Alváslabor kialakítására. Köszönjük.Az Aprónép Alapítvány nevében 12 versenyző vett részt
2014. október 11-én a Spar Maraton versenyen:
2 csapat maraton váltót, 4 lelkes támogatónk 7000 - 2000- 600 - 600 métert teljesített.


A Jóügyekér mozgalom keretében kaptunk lehetőséget a futásra és ezzel egybekötve adomány gyűjtésére. A jougyekert.hu-n 912 355 Ft gyűlt össze, de más csatornákon keresztül is kaptunk támogatást az epilepsziás gyermekek műtét előtti kivizsgálásához szükséges műszerre. Így összejött a teljes összeg, 1,5 millió forint. Minden adományozónak ezúton is köszönjük a támogatást2014. 06.15-én az Alapítvány lehetőséget kapott bemutatkozásra a Hegyvidék Napok rendezvényen.
Kurátorunk, Papp János szíművész beszélt arról, hogy miért vállal munkát több karitatív szervezetben is.
Mondandóját J.L. Runeberg finn költő Paavo Gazda című versével színesítette.
Hanza Márk kiváló rock éneklésével tette felejthetetlenné a napot.Az alapítvány újszülött újraélesztő asztalt vásárolt
a Szent János Kórház Koraszülött-csecsemő-és gyermekosztálya számára.(2014. március)


2012A Szent János Kórház gyermekellátása javára
MOM Kulturális Központ 2012. szeptember 29. 19.30

Az alapítvány kirándulást szervezett a Szent János Kórház túlsúlyos gyermekeinek a Budai hegyekben.2010Az Aprónép Alapítvány 2010. novemberétől regisztrált szervezet a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) Alapítvány adományportálján

(www.adhat.hu).

"A honlapon minden olyan szükséges információ, tipp, ötlet, adatbázis és technikai segítség megtalálható, ami a sikeres adományozáshoz szükséges lehet a jótékonykodók és az adományokat fogadó civil szervezetek számára."Az alapítvány támogatását ajánlotta fel az Aranyág Alapítványnak ahhoz, hogy segítse a budai oldal egyetlen gyermekgyógyászati fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályát, a Szent János Kórház Gyermekosztályát infúziós pumpa vásárlásával. Gyermekkorban komoly kihívást jelent a vénásan adott folyadék bevitele. A támogatott készülék ebben nyújt segítséget. Használatával pontosan lehet szabályozni a beadott mennyiséget, valamint bármilyen technikai probléma adódik, azt a készülék jelzi, így a vénán kívüli szövetekbe biztosan nem kerül folyadék, gyógyszer.

2010. nyarán összesen 17 felsőzsolcai gyermek csatlakozott a Szent János Kórház Budai Gyeremekkórház telephelyen a Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályon szervezett életmód táborokhoz. A szabadidős programokat, az árvízkárosult családok gyermekeinek utaztatását az alapítvány támogatta anyagi segítséggel és önkéntes segítők toborzásával. A kórházban gyűjtést rendeztünk, melyhez a kórházi dolgozókon kívül sok beteg is hozzájárult, az adományokat közvetlenül Felsőzsolcára juttatuk el.

A Europo-Assistance Magyarország az árvízkárosult festőzsolcai gyermekek számára egy napos programot szervezett: az Állatkertben voltak, majd a Shrek 4 című 3D-s filmet nézték meg a moziban.

Életmód tábor asztmás gyermekeknek
2010.08.09-08.13.

Ma már a modern asztma ellenes gyógyszerek és a helyes életmód betartásával az asztmás gyermekek fejlődése nem marad el a kortársaikétól. Munkánk elsődleges célja, hogy gondozottaink teljes életet éljenek, semmiféle életmódi korlátozást ne szenvedjenek.

A táborban a fő hangsúly a mozgáson, a játékon van. Emellett szeretnénk, ha a gyerekek minél többet megtudnának a betegségükről, hiszen az ő aktív közreműködésük nélkül nem lehet sikeres a mi munkánk sem. Játékos formában gyakorolni fogjuk a gyógyszerek helyes alkalmazását, felmérjük a gyerekek fizikai teljesítőképességét, megtanítjuk ellenőrizni, megítélni a saját állapotukat.

A tábor ideje alatt folyamatos gyermekpulmonológiai szakorvosi felügyeletet biztosítunk.

Kérjük, hogy a táborba mindenki hozza el a saját gyógyszereit, a gyógyszerekhez használt eszközeit, és ha van rá mód, akkor gondozó orvosa összefoglalóját, ami tartalmazza a betegség kezdetét, kórokát, a gyógyszeres kezelést, speciális problémákat.
Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit.


Jelentkezés: 1-345-06-00/3124 mellék

Dr. Madarasi Anna Ph.D
gyermekpulmonológus főorvos


20092009. júniusában a Szent János Kórház és Észak - budai Egyesített Kórházai Budai Gyermekkórház Telephelyen a Williams-szindrómás gyerekek részére szervezett kreatív foglalkozásokhoz az alapítvány vásárolt eszközöket.2009 nyarán a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai a Budai Gyermekkórház Telephelyen túlsúlyos gyermekek számára életmódi tábort szervezett. Ennek keretében július 2-án délelőtt az Aprónép Alapítvány kirándulásra vitte a résztvevő gyermekeket, melyen Papp János színművész és felesége, Tóth Zsuzsanna is részt vesz. A kirándulás jó hangulatban zajlott annak ellenére, hogy Zsuzsa egy furcsa meglepetéssel készült: a gyerekek hátizsákját megrakta teletöltött vizes palackokkal hogy érezzék, milyen ha túlsúlyt is kell cipelniük. Ettől megszabadulni pedig milyen felemelő érzés!.

Felsőzsolca


A Polárium Kft jóvoltából az Alapítvány egy SENSOLITE polarizált fényterápiás ágy üzemeltetésében nyújt segítséget. A kezelések a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai Budai Gyermekkórház Telephelyén történnek. Elsősorban a budai rászoruló gyermekeknek szeretnénk segítséget nyújtani. A kezelés kizárólag orvosi beutalóval vehető igénybe előzetes időegyeztetés után: 06-30-715-76-45.
www.sensolite.hu
2009. május 20-án 10 órakor a Katolikus Rádió Életre-való családi magazinjában az Alapítvány kuratóriumi elnökével készült riport hangzott el. Ebben bemutatásra került az Alapítvány újjászületése és tervei. A műsor keretében Zimonyi Krisztina dietetikus beszélt az általunk, a túlsúlyos gyermekek számára rendszeresen szervezett kirándulások élményeiről, tapasztalatairól.

Velo-tanyaKirándulások


Az alapítvány kirándulást szervezett a Szent János Kórház túlsúlyos gyermekeinek
a Budai hegyekben. 2012 július.A kis csapat 2008. MikulásSikeres kincsvadászat 2008.októberMit is együnk? 2008.MikulásA Rózsika forrásnál 2009. májusCsúzda 2009. május
Williams szindrómás fiatalok a Budaiban


Mindjárt kész!Mit is rajzoljak?


Kirándulás


Pókháló?